Paul Dingemans

Osteopaat

Vanaf mijn jeugd ben ik altijd verbonden geweest met bewegen. Het kunnen bewegen/sporten is voor mij een voorrecht geweest, maar dat besef is er pas op het moment dat je dit voor een periode niet meer kunt vanwege pijnklachten. Met dit besef voortdurend op de achtergrond aanwezig, is het mijn doelstelling om binnen mijn praktijk PD Osteopathie zoveel mogelijk mensen te helpen met deze en vergelijkbare klachten. Dus heeft u klachten aan uw spieren en pezen, hoofdpijn (migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn), lage rugklachten, nekklachten of darmklachten dan kunt u hier een afspraak maken.

“De holistische visie, waarbij het lichaam wordt gezien als één geheel, is voor mij essentieel tijdens het vraaggesprek, het onderzoek én de behandeling.”

Holistische visie

Vanwege een sportblessure kwam ik in aanraking met de fysiotherapie en dit heeft ervoor gezorgd dat ik de kant van de gezondheid op ben gegaan. Wat mij interesseert in het vak is de de combinatie van de gezondheidszorg en het persoonlijke contact met mensen. De opleiding fysiotherapie heeft voor mij een goede basis gelegd, waarna ik mezelf verder wilde ontwikkelen.

In 2012 ben ik dan ook gestart met de 6-jarige deeltijdopleiding osteopathie bij FICO in Antwerpen, welke ik in september 2018 succesvol heb afgerond. Gedurende deze opleiding ben ik erachter gekomen dat er veel meer structuren in het menselijke lichaam met elkaar zijn verbonden dan dat wij denken. Deze holistische visie, waarbij het lichaam wordt gezien als één geheel, is voor mij essentieel tijdens een vraaggesprek, onderzoek én behandeling binnen de praktijk PD Osteopathie.

Ervaringen

Opleidingen

2021 – 2022: Therapeutische koolhydraatrestrictie binnen de osteopathiepraktijk, Pro Osteo te Rijen

2021: Intermittent Living coach, KPNI Belgium te Gent

2021: PNI & sport, KPNI Belgium te Gent

2021: Topsport, voeding en herstel, Pro Osteo te Rijen

2021: Voeding bij systematische inflammatie, Pro Osteo te Rijen

2020: Toegepaste Kinesiologie basis, KPNI Belgium te Gent

2019: Evolutionaire Voedingsleer deel 2, Pro Osteo te Rijen

2019: Perfection in the management of vertebral adjustment, Pro Osteo te Rijen

2019: Evolutionaire Voedingsleer deel 1, Pro Osteo te Rijen

2018 – 2019: Cursus Fasciaal Systeem, Pro Osteo te Rijen

2012 – 2018: Osteopathie, Flanders International College of Osteopathy (FICO) te Antwerpen

2007 – 2011: Fysiotherapie, AVANS Hogeschool te Breda

Werkzaamheden

2021-heden: Oprichter van OERCHEF

2020-heden: Spreker bij Sitness

2020-heden: Assistent-coach Heren 1 bij BH&BC Breda

2016-2018: Fysiotherapeut van Heren 1 bij BH&BC Breda

2017: Fysiotherapeut van het Nederlands rolstoelbasketbalteam U22 tijdens het EK in Italië

2010-2015: Fysiotherapeut van het Nederlands rolstoelbasketbalteam mannen, o.a. tijdens diverse trainingskampen in binnen- en buitenland en het EK van 2015 in Engeland (4e plek & plaatsing Paralympische Spelen in Rio de Janeiro)